Föreläsningar för företag, kommuner, organisationer eller föreningar

En föreläsning kan vara en perfekt kick för att öppna upp till mera engagemang och ökad kunskap om det personliga ansvaret för sin hälsa. Föreläsningar inom kost, hälsa, träning och livsstilssråd sker alltid på proffesionell nivå. Ur ett företagsekonomiskt perspektiv är det mycket lönsamt att satsa på hälsa.

Populära föreläsningar:

Kost & Hälsa, för träning och prestation.

Kost & Hälsa och friskvård för din personal*

Kost & Hälsa, för pigga friska barn*

Kost & Hälsa och hormonell balans för män och kvinnor*

Kost & Hälsa, lev frisk längre*

Kost & Hälsa, för skolbarn & skolungdomar*

Kost & Hälsa, för jaktlaget eller jaktskytteklubben*

Kost & Hälsa, för homeparty*

Kost & Hälsa och medveten andning*

*Det finns möjlighet att paketera och skräddarsy föreläsningen efter era behov samt anpassa innehåll och omfattning efter situation och för vilken ålderskategori, allt ifrån unga till gamla.

 • Företag, föreningar eller friskvårdsanläggningar vill värna om sina medlemmar/kunders hälsa och ni vill ge något tillbaka.
 • Företag vill minska sjukskrivningarna och samtidigt få en gladare personal.
 • Bjuder företaget eller föreningen på t.ex. frukost, fika eller nåt gött till kaffet? eller driver ni någon form av kaféverksamhet?
 • Hur näringsriktig är den och hur påverkar den prestationen under dagen?
 • Har ni en idrottsförening på jobbet, där ni vill att medlemmarna ska få ut maximalt av sin träning genom att välja rätt bränsle?
 • Blir du nervös eller stressad inför en tävling eller ett möte och magen kanske är i uppror?
 • Jaktskytteklubbar, jägarförbund eller jaktlaget behöver kanske komma i form och få mer energi, för att kunna vara länge på ett pass eller i drevet.

Det finns tydliga kopplingar mellan kost, motion, vikt och sjukfrånvaro men denna ohälsa kan förebyggas. Vi alla har nog upplevt känslan av ett lågt blodsocker och hur det påverkar vår energinivå och koncentration. Många som tränar kanske känner att det spelar ingen roll hur mycket dom än tränar så försvinner inte de där ”extra kilona”. Om vi tankar med fel bränsle så kan det även påverka precisionen och vår uthållighet. Att alla mår bra av att träna är närmast en självklarhet, men det kan också vara en viktig säkerhetsfråga i olika sporter!

Att må sitt allra bästa med hjälp av fungerande kostråd är nyckeln till livslång hälsa.

 • Vill ni optimera hälsan eller öka kunskapen om hur man kan anpassa sin kost för att hålla sig frisk?

Varje individ är unik och målet kan vara bättre prestationer och mer energi, förbättrad gruppdynamik, viktminskning, sjukdomsprevention och förbättrade hälsovärden såsom minskade inflammationer, värk, stress, depression, psykisk ohälsa, bättre blodfetter eller sänkt blodtryck.

Tidningen CHEF nr.11 2014 uppger enligt en ny undersökning att ohälsa kräver mycket tid av t.ex chefer/ledare drygt en arbetsdag per månad läggs på att hantera medarbetares ohälsa. Ohälsan ökar i många grupper och detta är den vanligaste sjukskrivningen. Psykisk ohälsa är vår tids absolut största folkhälsoproblem. Enligt resultatet framkom även att 5 av 10 chefer/ledare varit deprimerade eller haft sömnstörningar och över hälften har upplevt ohanterlig stress.

Friska ledare/chefer och medlemmar/medarbetare med mer energi och koncentration hjälper till att skapa sunda, positiva och lönsamma föreningar/arbetsplatser!

Gör en investering och ge er chansen till att må ert allra bästa!

Klicka på kontakt

Faktorerna som påverkar hälsoläget är många.

 • Kostvanor
 • Sömn
 • Beroenden (socker, nikotin m.fl.)
 • Allergier
 • Stress och Återhämtning
 • Medveten Andning
 • Träning och Motion
 • Viktnedgång

Syftet med föreläsningen är att motivera, inspirera och ge personer insyn i sina kostvanor och kunskapen att må bra, även privat. Deltagarna får med sig verktyg för balans i livet.


Tid: 1,5h eller enligt önskemål

Priser:

Föreläsningar: enligt offert.
Hälsocoaching per person: Enligt offert
Konsultarvode: 1 200 kr per timme exkl moms
Resekostnader tillkommer beroende på geografiskt läge

ANVÄND FRISKVÅRDSBIDRAGET!

Kostrådgivning och alla kostrelaterade tjänster räknas som friskvård.

workers

Statistik - Så mycket kostar ohälsan på arbetsplatsen

Enligt en undersökning kostar en medarbetare ifrån riskgruppen arbetsgivaren ca: en månadslön per år, jämfört med en medarbetare i friskgruppen. Då är inte produktionsbortfallet medräknat.

”En medarbetare som ändrar sin livsstil till det bättre är värd cirka 100 000 kronor i färre sjukdagar per år och 400 000 kronor i ökad arbetskapacitet”. Stefan Lundström, hälsoekonom