Prescript-Assist® kan beställas via: http://funktionsmed.se/kop-av-produkt

Anmäl dig för köp HÄR och uppge: Namn, Adress, Postnummer, Stad, Telefonnummer, Mejladress, Personnummer (ÅÅMMDD)

PA Bottle Shot no Shadow

Prescript-Assist® är ett sk synbiotika eftersom det innehåller både probiotika samt prebiotika, dvs näring till mikroorganismerna. Prescript-Assist® innehåller en sammansättning av 29 probiotiska stammar särskilt utvalda för att efterlikna den naturliga mikrofloran i traditionella och paleolitiska dieter. Klinisk forskning, bla en dubbelblind placebokontrollerad studie*, visar att Prescript-Assist® bidrar med hälsosamma mikroorganismer till tarmen, främjar en frisk gastrointestinal miljö, ger lindring vid magbesvär och uppsvälldhet samt vid dålig matsmältning och relaterat illamående, främjar en normal avföring, minskar gasbildning och bidrar till allmänt välmående.

Använd 1 kapsel per dag. Om du har svåra besvär ta 2 kapslar per dag den första månaden och övergå sedan till 1 kapsel per dag. En del personer som har tex SIBO, IBS och liknande tarmbesvär kan behöva använda mindre till en början och bygga upp dosen. Det går bra att öppna kapseln och strö ut en del av innehållet över tex mat. Prova dig fram till det som fungerar bäst för dig. 
 

Varför är Prescript-Assist® ett bra val och vad skiljer den ifrån andra probiotika?

  • Behöver inte kylförvaras.
  • Uppbackad av klinisk forskning och publicerade studier.*
  • Bakterierna når tarmen oskadda av magsyra tack vare den speciella struktur som omger dem.
  • Innehåller Bacillus subtilis som återfinns i traditionellt syrad mat.
  • 29 synbiotiska varianter särskilt utvalda för att efterlikna den naturliga flora som återfinns i traditionella och paleolitiska dieter.
  • Bevisat hållbar i över 2 år även vid lagring i 37 graders värme.
  • Innehåller även prebiotika - humussyra och fulvosyra.
  • Glutenfri, mjölkfri och vegansk.

Prescript-Assist® kan vara speciellt lämpligt för dig med IBS (irritable bowel syndrome), särskilt om du besväras av diarré eller omväxlande lös och trög mage. En 1-årig studie på IBS-patienter visade mycket goda resultat.*

Varför behöver vi mikrober?

Visste du att bara en av tio celler i din kropp är mänsklig? Resten tillhör mikroorganismer. Varje mikrob som bor i din kropp har sin egen uppsättning gener och dessa gener påverkar flera av din kropps funktioner. Till exempel behövs somliga mikroorganismers gener för att bryta ned kostfiber, aminosyror, giftiga kemikalier och andra behövs för att tillverka vitaminer och ytterligare några påverkar immunförsvaret och matsmältningen.

Människan och mikroorganismerna är så beroende av varandra att vi mer borde se på oss själva som en sorts super-organism. Det är ändå lätt hänt att mikrofloran i magen blir obalanserad vilket kan ha mycket negativa effekter på matsmältning, eliminering och vår allmänna känsla av välbefinnande. Ett av de bästa sätten att främja maghälsan är att "återplantera" hjälpsamma bakterier.

Prescript-Assist® är en supersammansättning av 29 jordbaserade organismer tillsammans med humussyra och fulvosyra. De sista är sk prebiotika - de ger näring och främjar förökningen av mikroorganismerna.

Mikrofloran i Prescript-Assist® är klass-1 mikroekologiska enheter som är typiska för de som återfinns i tarmsystemet hos en frisk människa.

Prescript-Assist® har utvecklats och testats under mer än 6 år. Det är ett av marknadens mest effektiva probiotiska tillskott för att återställa tarmens bakterieflora i de fall där balansen rubbats pga antibiotika, läkemedel, dålig kost, stress och matsmältningsproblem.

Många kända hälsoprofiler rekommenderar Prescript-Assist®, bla Dr Amy Myers och Chris Kresser.

http://chriskresser.com/5-uncommon-uses-for-probiotics

Ingredienser:81fe5f7f24L. SL1500

Varje 600mg kapsel av Prescript-Assist® innehåller en specialblandning av leonardit och följande mikroorganismer:

Arthrobacter agilis, Arthrobacter citreus, Arthrobacter globiformis, Arthrobacter luteus, Arthrobacter simplex, Acinetobacter calcoaceticus, Azotobacter chroococcum, Azotobacter paspali, Azospirillum brasiliense, Azospirillum lipoferum, Bacillus brevis, Bacillus macerans, Bacillus pumilus, Bacillus polymyxa, Bacillus subtilis, Bacteroides lipolyticum, Bacteriodes succinogenes, Brevibacterium lipolyticum, Brevibacterium stationis, Kurthia zopfii, Myrothecium verrucaria, Pseudomonas calcis, Pseudomonas dentrificans, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas glathei, Phanerochaete chrysosporium, Streptomyces fradiae, Streptomyces cellulosae, Streptomyces griseoflavus.

Övriga ingredienser:

Vegetarisk cellulosa-kapsel
Denna produkt innehåller ej tillsatser av mjölk, ägg, fisk, jordnötter, (andra) nötter, skaldjur, soja, vete, jäst, gluten, majs eller konserveringsmedel. 
- See more at: http://www.prescript-assist.com/products/#sthash.3NzQyoCc.dpuf

*Prescript-Assist Probiotic was the subject of a randomized, placebo controlled, double-blind clinical study (Clinical Therapeutics 2005; Vol 27, No. 6, Pgs.755-761.)

Innehåller: 60 kapslar 

Användningsråd:

Använd 1 kapsel per dag. Om du har svåra besvär ta 2 kapslar per dag den första månaden och övergå sedan till 1 kapsel per dag. En del personer som har tex SIBO, IBS och liknande tarmbesvär kan behöva använda mindre till en början och bygga upp dosen. Det går bra att öppna kapseln och strö ut en del av innehållet över tex mat. Prova dig fram till det som fungerar bäst för dig. Använd inte Prescript-Assist™ om du inte har magbesvär eller någon form av dysbios (inklusive candida).

Även husdjur med magproblem (tex hund och katt) kan med fördel använda Prescript-Assist®. Strö ut innehållet över deras mat.

*Referenser:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117982 (2 week study)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17692729 (1 year study)

prescript assist probiotics pros cons